top of page

Vendro C 1340 – Efektívne obracanie bez kompromisov

S novým strojom Vendro C 1340 prináša Krone na trh 12 rotorový obracač s pracovným záberom takmer 13,40 m. Okrem enormného výkonu zaujme tento stroj maximálnou efektivitou vďaka konceptu OptiTurn rotorov osvedčenému už v modelovom rade Vendro a tiež vysokým komfortom obsluhy a jazdy.


Jún 2024: Krone teraz rozširuje svoj program obracačov o nové Vendro C 1340, ktoré je ponúkané v dvoch variantoch výbavy. S pracovným záberom 13,34 m sa tento rotačný obracač radí medzi aktuálne top modely rady Vendro, vybavenými konceptom OptiTurn rotorov. To znamená, že Vendro C 1340 nielen prevyšuje svojho predchodcu, dlhodobo úspešný model KWT 1300 o 24 cm pracovnej šírky, ale okrem enormnej výkonnosti zaujme aj vynikajúcou kvalitou práce. K dispozícii sú aj ďalšie funkcie, ktoré v modernom dizajne zaisťujú ešte väčší jazdný a prevádzkový komfort. Štandardne je Vendro C 1340 vybavené otočným ojom a ťažným okom (40 mm) pre horný a spodný záves, alebo voliteľne guľovou hlavou, prípadne ojom s guľovým závesom K80. Vendro C 1340 Plus sa štandardne dodáva s dvojbodovým závesom vrátane ťažnej vyrovnávacej pružiny. Ponúka tú výhodu, že pružina vyrovnáva negatívne zaťaženie pri nájazde na úvrati, takže môžete pracovať bezpečne za všetkých situácií, dokonca aj s malými alebo ľahkými traktormi. Tieto flexibilné možnosti pripojenia ponúkajú to správne riešenie pre každý traktor.


OptiTurn koncept pre náročných

Dvanásť rotorov s priemerom 1,50 m osadených šiestimi ramenami prstov, každý s veľkým presahom voči susednému rotoru, umožňuje vysoko efektívne obracanie a otáčanie na pracovnej šírke takmer 13,40 m. OptiTurn koncept ponúka príkladné prispôsobenie sa terénu, najmä v silne zvlnenom teréne: kopírovacie kolesá sa pohybujú veľmi blízko zakrivených prstov OptiTurn, ktoré zberajú úrodu čisto bez strát pri naberaní a potom ju rovnomerne a voľne rozdeľujú. Podľa použitia stroja je možné uhol obracania variabilne nastaviť v štyroch stupňoch sklonu v rozsahu od 13 ° do 19 °. Strmý uhol obracania slúži na intenzívnu prípravu alebo obracanie porastu, ploché nastavenie slúži na jemné otáčanie. To je základom pre rýchle sušenie, pričom sa zabráni stratám odrolom, ku ktorému dochádza najmä u plodín obsahujúcich leguminózy. To znamená, že aj pri krátkych časových oneskoreniach vhodných na zber je možné pripraviť aj vysoko kvalitné krmivo.


Komfortné ovládanie uľahčuje prácu

Vodič môže nastaviť požadovanú pracovnú výšku ľahko a centrálne priamo na stroji pomocou kľučky. Ešte pohodlnejšie to v prípade potreby môže ísť pomocou voliteľného hydraulického ovládania z kabíny traktora. To znamená, že vodič môže kedykoľvek ľahko a rýchlo reagovať na meniace sa podmienky. Na prianie je možné stroj vybaviť plachtou hraničného obracania, ktorá sa montuje vpravo v smere jazdy a je možné ju hydraulicky zložiť pomocou ovládacieho panelu. Plachta slúži ako zábrana odhodenia plodiny za okraj poľa a stratám pri hraničnom obracaní. Pokiaľ ide o komfort obsluhy, Vendro C 1340 presvedčí aj svojimi ďalšími vlastnosťami: Sekciu rotorov je možné zložiť a rozložiť z prepravnej do pracovnej polohy v priebehu niekoľkých sekúnd. Najprv sú otočné ramená pomocou dvojčinného hydraulického okruhu nastavené do úvraťovej polohy. Tento proces hydraulického skladania sa vykonáva pomocou okruhu so sekvenčným riadením, takže nemôže dôjsť k nesprávnej obsluhe a následnému poškodeniu stroja. Rotory je možné následne spustiť do pracovnej polohy pomocou jednočinného hydraulického okruhu.


Náprava s dvojitým účelom

Absolútnym vrcholom je u Vendro C 1340 na prianie dodávané hydraulické odľahčenie hlavnej nápravy. Tou je varianta Plus dokonca vybavená už v základe. Toto riešenie sa veľmi dobre osvedčilo už u menšieho bračeka Vendro C 1120 a jeho predchodcu KWT 1300 a funguje takto: Počas práce sa náprava pohybuje veľmi blízko oblasti pohybu dvojprstov a tak sú optimálne vedené cez akúkoľvek kontúru povrchu. Aby nedošlo k poškodeniu trávnika v ostrých zákrutách, je možné odľahčiť nápravu. Prítlak na náprave je znížený špeciálnym hydraulickým systémom. Pozitívny efekt: trávnik zostáva neporušený, kontakt so zemou a tým aj kopírovacia funkcia predného hmatacieho kolesa prstov je zachovaná. Kvalita ďalšej úrody tak zostane zachovaná.


Efektívny pohon s nízkymi nárokmi na údržbu

Ako u všetkých ostatných obracačov KRONE aj tu sa vsádza na osvedčený mechanický rozvod pohonu. Skladá sa z hlavnej prevodovky s integrovanou voľnobežkou, kombinovanej s hnacím hriadeľom, bezúdržbovou prstovou spojkou Octo-Link a hermeticky uzavretými prevodovkami rotorov pre najvyššiu účinnosť pri nízkej spotrebe paliva a minimálnej údržbe. Vďaka komponentom s optimalizovanou hmotnosťou je stroj ľahký v ťahu bez toho, aby pri tom bola znížená jeho stabilita a funkčnosť.


S Vendro C 1340 Krone rozširuje svoj rad Vendro. Tento pohodlný 12-rotorový obracač je použiteľný univerzálne a vďaka svojmu obrovskému výkonu sa perfektne hodí do zberového reťazca s veľkými kombináciami kosenia a zhrňovačov. Koncept OptiTurn rotorov umožňuje zber krmovín najvyššej kvality aj za najťažších podmienok. Vysoký jazdný a prevádzkový komfort je navyše uľahčením práce vodiča a umožňuje efektívnu prácu vodiča bez stresov.


Prehľad technických údajov:

Pracovný záber: 13,34 m

Prepravná šírka / dĺžka: 2,99 /6,05 m

Hmotnosť: 2.670 kg

Počet rotorov: 12

Priemer rotorov: 1,50 m

Počet ramien na rotore: 6

Zavesenie:

Séria: záves Kat. II,

Príslušenstvo: guľový záves / spodný záves

Pneumatiky podvozkov rotorov: 16 x 6.50-8 (vonkajší), 16 x 9.50-8 (uprostred)

Prepravné kolesá: 11.5/80-15.3 (Séria), 15.0/55-17 (Na želanie Hydraulické pripojenie: 1 x EW, 1 x DWPotrebný príkon: od 40 kW / 55 k


Kontakt pre tlač:

Markus Steinwendner

Head of Marketing

KRONE Agriculture 49 5977 935 188



Vendro C 1340 pri preprave. Vďaka vlastnému podvozku je možné Vendro C 1340 rýchlo a kompaktne zložiť a prepravovať z jedného miesta na druhé.





Vendro C 1340 na poli. S pracovným záberom takmer 13,40 m je Vendro C 1340 Top model radu Vendro vybavený OptiTurn koncepciou rotora.


Vendro C 1340 s hraničným obracením. Príslušenstvo hraničného obracania je k dispozícii na prianie a je možné pohodlne ovládať zo sedačky vodiča.

bottom of page