top of page

Väderstad dosiahol ďalší rekordný rok aj napriek COVID 19

Spoločnosť Väderstad, jedna z popredných svetových spoločností v oblasti spracovania pôdy, opäť dosiahla silný ekonomický výsledok počas finančného roku 2020. Napriek roku, ktorý je výrazne poznačený Covid-19 a ďalším dvom týždňom prerušenia výroby, dosiahol Väderstad nový rekordný obrat 340 miliónov EUR a zvýšil príjmy o 23 percent v porovnaní s predchádzajúcim rokom!

Prevádzkový zisk spoločnosti Väderstad sa zvýšil z 17,2 miliónov EUR v roku 2019 na 21,2 miliónov EUR v roku 2020. Ak sa pozrieme na tržby spoločnosti , ktoré tiež dosahujú novú rekordnú úroveň, Väderstad v rokoch 2017 až 2020 zvýšil tržby až o 43 percent.

- „Je to veľmi silný výsledok vzhľadom na mimoriadny rok 2020. Je spôsobený najmä zavedením veľkých úsporných opatrení a zrušením veľtrhov. Nemali by sme však zabúdať ani na to, že sme toto leto ukončili výrobu o dva týždne skôr ako obvykle a naším zamestnancom sme poskytli dva týždne dovolenky navyše. Vo svetle toho všetkého nás tento výsledok veľmi teší“, hovorí Nicklas Bjersér, finančný viceprezident vo Väderstad-e.

Veľká časť tržieb bude tak ako po iné roky reinvestovaná naspäť do vývoja. Kľúčové pre Väderstad je postavenie v čele inovácií, pokroku a nových metód !

- „Som hrdý na to, že sa nám počas veľmi špeciálneho roka podarilo dosiahnuť taký silný výsledok. Boli sme schopní pokračovať v zamestnávaní po väčšinu roka, a taktiež tiež neustále zvyšujeme počet zamestnancov“, hovorí Mats Båverud, prezident a CEO spoločnosti Väderstad.

Ak predaj počas rozpočtového roka 2020 rozdelíme medzi rôzne trhy, je vidieť pokračujúci pozitívny trend z predchádzajúceho roka. Väderstad sa presadzuje na niekoľkých dôležitých trhoch.

- „Tržby naďalej rastú v mnohých krajinách ,vrátane dôležitých trhov, ako sú Švédsko, Nemecko, Francúzsko a Rusko. Výhľad vyzerá veľmi dobre aj pre budúci rok, osobitne by som rád vyzdvihol Kanadu, kde sa teraz náš predaj začal výrazne zvyšovať. Ohľadne budúcnosti vidím dôvody na optimizmus“, hovorí Nicklas Bjersér, finančný viceprezident Väderstad.


Susanne Dalskog

VP Communication Väderstad AB

bottom of page