top of page

Väderstad Components investuje do novej výrobnej linky pre zvýšenie kapacity



Tlačová správa

Spoločnosť Väderstad, jedna z popredných svetových firiem v oblasti spracovania pôdy a sejby, rozširuje závod Väderstad Components vo švédskom Överume. Vzhľadom na trvalo rastúci dopyt po originálnych dieloch bude vybudovaná tretia linka na výrobu diskov.


Spoločnosť Väderstad Components je súčasťou globálnej skupiny Väderstad Group, ktorá vyrába opotrebiteľné diely, ako sú hroty, kotúče a valce, ako aj príslušenstvo pre všetky naše výrobky. Pre dosiahnutie najvyššej možnej kvality originálnych dielov Väderstad je v závode v Överume umiestnené jedinečné laboratórium pre technológiu materiálov, ktoré vedie náš metalurg a materiálový vedec Anders Petersson.


Naše originálne diely si získali stále väčšie renomé medzi poľnohospodármi po celom svete, pretože poskytujú najlepšiu možnú zhodu s ich strojmi Väderstad a vynikajú výkonom a životnosťou. To viedlo k zvýšenému dopytu po originálnych dieloch, čo je vývoj, ktorý podľa nás bude pokračovať aj v dohľadnej budúcnosti.


”Naše odhady pre nadchádzajúcich päť rokov ukazujú priemerný rast predaja originálnych dielov o 8 % ročne. Aby sme to ustáli a mohli aj naďalej dodávať vysoko kvalitné opotrebiteľné diely poľnohospodárom po celom svete, rozširujeme teraz našu továreň v Överume o tretiu linku na výrobu diskov”, hovorí Dan Somlin, generálny riaditeľ spoločnosti Väderstad Components.


Nová linka na výrobu diskov taktiež poskytne dodatočnú kapacitu pre budúce originálne diely. V posledných niekoľkých rokoch spoločnosť Väderstad uskutočnila niekoľko významných investícií do rozšírenia svojho produktového portfólia, čo sa prejaví aj v spoločnosti Components.


V posledných niekoľkých rokoch sme uskutočnili niekoľko významných investícií do produktov, od ktorých si v nasledujúcich rokoch veľa sľubujeme. V minulom roku sme získali medziriadkové kypriče od dánskej spoločnosti Thyregod. Od leta 2024 budú naše nové medziriadkové kypriče plne integrované do značky Väderstad, čo tiež znamená, že budeme vyrábať opotrebiteľné diely a náhradné diely pre tieto stroje”, hovorí Henrik Gilstring, generálny riaditeľ skupiny Väderstad.


S touto novou linkou na výrobu diskov bude mať Väderstad Components vo svojom závode v Överume celkom osem výrobných liniek. Nová linka na výrobu diskov v spoločnosti Väderstad Components bude pripravená na prevádzku v roku 2025.






Pre viac informácií kontaktujte:

Dan Somlin

CEO Väderstad Components Väderstad Components +46 493 55 29 29 dan.somlin@vaderstad.com


O Väderstad

Väderstad poskytuje modernému poľnohospodárstvu inovatívne, vysoko efektívne poľnohospodárske stroje a metódy. Zjednodušením práce a zlepšením výsledkov pre farmárov je víziou spoločnosti stať sa popredným svetovým partnerom pre mimoriadny rozvoj. Skupina je v rodinnom vlastníctve a ústredie sa nachádza vo Väderstad, Švédsko. Väderstad má zastúpenie v 40 krajinách a na všetkých kontinentoch. V roku 2022 mal Väderstad 2000 zamestnancov a obrat 550 miliónov EUR.

bottom of page