top of page

Odporúčanie na transportnú nádrž DURAPLAS DuraTank H-Pro 10000 - 47/2022

Norbert Cserge, mechanizátor

Agrorent a.s. Nesvady

 

Transportnú cisternu aj s miešaním sme si zadovážili od spoločnosti AGROTRADE GROUP spol. s r.o. v apríli 2022. V minulej sezóne sme riešili myšlienku miešania / rozpúšťania granulátovej močoviny, k realizácii sme sa dostali v apríli 2022. Chceli sme hlavne zvýšiť výkonnosť postrekovej skupiny a zvýšiť efektívnosť.


Chceli sme pracovať hlavne rýchlejšie, efektívnejšie. Okolité podniky, ktoré systém rozpúšťania granulátovej močoviny už dlhoročne úspešne využívajú, nám dali kladné referencie. Polyethylénová zosilnená nádrž s objemom 10 000 l a výkonné odstredivé čerpadlo s elektromotorom nám umožnia rozpúšťanie granulátovej močoviny.

Celková práca s Duraplas nádržou je jednoduchá, má aj transportnú konštrukciu, ktorá nám uľahčuje manipuláciu. My využívame nádrž na jednom mieste, kde realizujeme plnenie vodou a samotné pridávanie močoviny. Systém sa zavodní a do 25 - 30 minút je koncentrát pripravený pre prevoznú cisternu, ktorá na parcele naplní samochodný postrekovač. Chválime rýchlosť a kvalitu rozmiešania.


Hlavným prínosom je efektívnejšie využitie granulátových rozpustných hnojív. Týmto overeným systémom sme skrátili aj prestoje a zvýšili pracovnú efektívnosť.


Zavedenie systému rozpúšťania je pre náš podnik prínosom, získali sme rýchly systém na rozmiešanie rozpustných hnojív a sme flexibilnejší pri príprave koncentrátov.


Je to výhodná a rýchla možnosť prípravy požadovaného množstva koncentrátu z granulátovej močoviny. Je to ľahké a málo prácne. Z týchto dôvodov odporúčam aj ostatným podnikom, poľnohospodárom investovať do miešacieho systému.


Vyjadrenie produktového manažéra za značku Duraplas Ing. Júliusa Gyönyöra:


Francúzska spoločnosť DURAPLAS vyrába široký sortiment nádrží pre rôzne tekuté látky, či už je to na vodu, chemické látky alebo na pohonné hmoty. Transportné cisterny sú vyrábané v rôznych objemoch, najčastejšie sa využívajú v objemoch 3000, 6100, 8000, 10000 a 13000 l. Transportná cisterna DuraTank H-Pro 10000 je vyrobená z polyethylénu, slúži na transport tekutých hnojív do hustoty až 1,7 kg/ l . Hrúbka steny nádrže je až 20 mm.

Tvarovanosť so zosilneným dnom zabezpečuje maximálnu ochranu materiálu voči poveternostným podmienkam, UV žiareniu a mechanickému poškodeniu. Transportná konštrukcia s predĺžením o 1 sekciu pre čerpadlo umožní jednoduchú prepravu. Táto cisterna sa môže využívať aj na prevoz vody, no využíva sa hlavne na miešanie a rozpúšťanie granulátovej močoviny a chémie. Rýchlosť rozpustenia močoviny súvisí s výberom použitého čerpadla. Dokážeme vyhotoviť miešareň s odstredivým čerpadlom s elektromotorom, hydropohonom alebo s benzínovým motorom Honda. Výkon čerpadiel závisí od konkrétneho použitého čerpadla (500 – 1200 l/min).

Výhodou je rýchle miešanie, príprava ľubovoľného žiadaného koncentrátu, možnosť prepravy, no a samozrejme hlavne skutočnosť, že požadovaný koncentrát dokážeme namiešať priamo na poli. Odporúčam každému poľnohospodárskemu subjektu s rastlinnou výrobou pre uľahčenie a zefektívnenie práce.



Pre viac informácií kontaktujte nášho produktového manažéra:

 

Ing. Július Gyönyör Projektový manažér AGROTRADE GROUP

Tel.: +421 905 497 027


Ďalšie informácie a multimédiá

 












bottom of page