top of page

Odporúčanie na nakladač JCB 560 80 AGRI PRO - 25/2022

Ing. Jozef Otajovič, predseda, PD Chtelnica

Ivan Bílik, obsluha nakladača

 

JCB 560 80 AGRI PRO sme zakúpili v roku 2019 z jednoduchého dôvodu. Naše staré nakladače už boli morálne aj fyzicky opotrebované. Časté opravy nás stáli nemalé finančné prostriedky.

Vyberali sme snáď zo všetkých značiek teleskopických nakladačov. Snažili sme sa pre všetky vytvoriť rovnaké podmienky. Z týchto „výberových konkurzov“ nám najlepšie vyšiel nakladač JCB 560-80 AGRI Pro.

Aj naša obsluha si vybrala práve tento nakladač kvôli pohodlnosti a intuitívnemu ovládaniu. S tým sme zvýšili denné výkony, znížili spotrebu a v nemalej miere, ako som už povedal, náklady na opravu starých nakladačov.

V repnej kampani tento nakladač denne podhrnie na skládke 1000 ton cukrovej repy, čo sme niekedy robili s dvoma nakladačmi a dvoma obsluhami. Je tam úspora ľudskej práce a tiež PHM. To je hlavne zásluhou rýchlejších cyklov. Samozrejme, že ho využívame aj pri manipulácii s ostatnými komoditami, ale aj pri nakládke osiva či hnojiva.

Ďalším benefitom, ktorý sme kúpou tohto stroja získali, je aj jeho spoľahlivosť. Vieme sa spoľahnúť, že ak ho nasadíme do akejkoľvek práce, na ktorú je určený, tak nás nesklame.

Tento typ teleskopického nakladača odporúčam skutočne všetkým, ktorí chcú dosahovať maximálne denné výkony v spojitosti so spoľahlivosťou.


Odporučenie: Okrem týchto argumentov, ktoré pomenoval užívateľ tohto stroja, je ešte veľkou pomocou využívanie digitálnej technológie, ktorou je tento stroj vybavený. Čo to znamená? Každý JCB Loadall má v sebe telemetrický systém nazývaný JCB LIVELINK, pomocou ktorého vie vedúci pracovník na dennom, týždennom alebo mesačnom reporte vyhodnotiť ukazovatele ako spotreba, záťaž motora a pracovnej hydrauliky, ktoré mu ponúknu presný obraz o tom, ako stroj v danom období pracoval. Práve tu si viete pozrieť, že aj pri nižšom výkone motora sú pracovné cykly veľmi rýchle vďaka Smart hydraulike, a to je to, čo sa odzrkadlí na výkone stroja a jeho lepšej spotrebe PHM.


Vyjadrenie produktového manažéra AGROTRADE GROUP Štefana Škorváneka za značku JCB

Pamätám si to ako dnes, keď ma oslovil kolega obchoďák, že PD Chtelnica má záujem o kúpu nového teleskopického nakladača a či im neskúsime navrhnúť nejaké riešenie od JCB. Po prvej debate sme zistili, že potrebujú zvýšiť výkonnosť, pretože nárazových prác počas roka pribúda a o stabilite počasia sa za posledné roky hovoriť moc nedá. Preto sa uvažovalo o JCB 542-70 alebo JCB 560-80. Je pravda, že som zatiaľ na žiadnom podniku nezažil testovanie s toľkými rôznymi výrobcami nakladačov, väčšinou je to konfrontácia s jedným maximálne dvoma konkurentmi. V PD Chtelnica si však chceli vybrať takmer zo všetkých ponúkaných u nás na Slovensku. Osobne som bol veľmi rád, že podnik nevyberal najlacnejšie riešenie, ale najefektívnejšie a pre ich podnik s najvyšším prínosom, pretože to máte s JCB AGRI značkou už napol vyhraté. Po finálnych testovaniach priamo u nich na podniku a vysvetlení, čo JCB Loadall rady AGRI znamená, mi bolo jasné, že vedia, čo chcú a že plníme takmer všetky ich požiadavky so strojom JCB 560-80 AGRI Pro. Som veľmi rád, že aj po viac ako 2 rokoch používania potvrdzujú, že všetko, čo bolo povedané pri argumentáciách, sa do bodky naplnilo aj v praxi. Najrýchlejšia hydraulika, najefektívnejšia prevádzka a najpevnejšie konštrukčné riešenia nakladača JCB AGRI potvrdili, že najlacnejšie riešenie nie je nikdy to najlepšie.




Pre viac informácií kontaktujte nášho produktového manažéra:

 

Ing. Štefan Škorvánek Produktový manažér AGROTRADE GROUP

Tel.: +421 905 497 160


Ďalšie informácie a multimédiá

 




















bottom of page