top of page

Odporúčanie na kosu Krone Easy Cut 950 B - 17/2021

Ing. Štefan Zekucia Predseda družstva PD Čingov Smižany

 

Naša spolupráca s firmou AGROTRADE GROUP trvá už od jej vzniku. Naše PD Čingov postupne nakúpilo celú škálu strojov – cez obilné kombajny, zberacie vozy, rozmetadlá MH až po stroje na prípravu pôdy, sejačky a najmä stroje na kosbu a zber krmovín. Ako prví na Spiši sme mali kosiacu kombináciu od AGROTRADE GROUP značky Pöttinger. Používali sme ju viac ako 10 rokov. Keď sme sa rozhodovali pre kúpu novej kombinácie, bola nám ponúknutá zostava Krone. Spoločnosť AGROTRADE GROUP nám ponúkla dobré finančné podmienky a výbornú odkupnú cenu starej súpravy. Prečo sme si však vybrali tento model? Samozrejme sme chceli výkonnejší, kvalitnejší stroj a od renomovanej značky. Napriek tomu, že sme od značky KRONE doteraz nepoužívali žiadny stroj, súprava kosačiek Krone je technicky oveľa vyspelejšia ako konkurencia. Lepšie kopíruje terén a má vyšší denný výkon. Servisné práce, výmena opotrebiteľných dielov sú nenáročné a zaberajú iba krátky čas. Vďaka tomu, že sa skrátil čas na údržbu, vzrástol denný výkon kosenia. Ekonomický prínos tejto súpravy kosačiek oproti starej súprave je výrazný. Výkon nám stúpol o cca 40 %. Dva roky sme kupovali iba opotrebiteľné ND. Spokojnosť s týmto, ale aj s ostatnými strojmi je vysoká. Kvalitný servis, poradenstvo, rýchlosť dodania ND sú samozrejmosťou. V roku 2020 sme zakúpili od spoločnosti AGROTRADE GROUP ďalší stroj značky KRONE - lis na okrúhle balíky. Za jediný rok sme bez akejkoľvek poruchy urobili viac ako 1 000 ks balíkov sena a slamy. Verím, že naša dobrá - výborná spolupráca bude pokračovať aj v ďalšom období. Od spoločnosti AGROTRADE GROUP naše PD nakupuje aj osivá, chemickú ochranu a hnojivá. Spoluprácu s nimi preto v každom ohľade odporúčame!


Vyjadrenie produktového manažéra AGROTRADE GROUP Richarda Krkoša za značku KRONE:


Žacie stroje Krone vynikajú jedinečnou konštrukciou, ktorá poskytuje užívateľovi veľký benefit čo sa týka servisu, údržby a ochrany samotnej žacej listy. Systém SafeCut ochraňuje lištu. V prípade poškodenia dokáže obsluha v priebehu pár minút vrátiť lištu do prevádzky a pokračovať v práci.

Rovnako systém SmartCut ponúka užívateľovi rozhodenie hmoty naširoko, alebo do užšieho riadku jednoduchým zamenením žacích diskov. To znamená, že od objemu hmoty si vie užívateľ zvoliť spôsob rozkladania hmoty pri kosbe. Tieto systémy ponúka Krone štandardne, bez príplatku.

Okrem istenia samotnej lišty je istený celý stroj pri náraze, kedy sa vychýli smerom hore od prekážky. Návrat do pracovnej polohy je úplne jednoduchý - je potrebné len cúvnuť dozadu. Prístup k lište k výmene nožov je jednoduchý, komfortný, čo znamená, že obsluha sa nebude trápiť pri údržbe stroja. Vymeniteľné protiostrie ponúka čistý rez, a tým pádom dochádza k rýchlejšej regenerácii samotného koseného porastu. Následne je aj viac hmoty pri ďalších kosbách. Možnosť vybaviť žací stroj vymeniteľnými plazmi, chráni nielen porast, ale aj samotnú lištu.

Čelné žacie listy sú konštruované tak, aby ponúkli veľký rozsah výkyvu a kopírovania terénu, takže sa netreba báť ani parciel, na ktorých predtým úradovala zver. Voľba žacích strojov KRONE je tak pre Vás tou najlepšou voľbou.




Pre viac informácií kontaktujte nášho produktového manažéra:

 

Ing. Richard Krkoš Obchodný zástupca AGROTRADE GROUP

Tel.: +421 905 497 897


Ďalšie informácie a multimédiá

 





















Prezentácie a informácie pre užívateľov našich strojov

 

Prezentácia Krone EasyCut



bottom of page