top of page

Odporúčanie na listovú výživu od AGROTRADE GROUP - 15/2022

Peter Kamenský, majiteľ podniku

Agroservant, s.r.o. Lučenec

 

Listové hnojivá používame od roku 2019. Potrebovali sme možnosť aplikovať živiny v čase, keď sú z pôdy menej alebo nedostupné a chceli sme, aby to bola tekutá forma, aby sme nenavyšovali počet prejazdov po poli.


Čo sa týka prínosov, dosiahli sme to, čo sme očakávali. Jarná aplikácia AT Energie v kombinácii s priemyselnými hnojivami. Opakujúca sa suchá jar, pričom aplikácia granúl hnojiva na suchý povrch zeme veľmi efektívna nie je. Hlavne, ak nepríde dážď. A táto tekutá forma sa dostane na list a rastlina ju využije. Veľmi to pomôže prekonať medziobdobie. Po aplikácii na porasty je vidieť rozdiel. Skúšali sme na časť dať a na časť nedať a bolo to viditeľné. Najviac sme takúto situáciu chceli riešiť v sóji, lebo práve do nej sme chceli dodať živiny správne a bez jej poškodenia. Skúšali sme vyššie aj nižšie dávky a bolo to v poriadku, bez nežiaducich účinkov. Neskôr dávame do porastov aj AT úrodu. Podarilo sa navýšiť úrodu oproti minulým obdobiam.


Podľa ročníka nám výnosy vychádzajú na dve možnosti, buď pri používaní tekutých hnojív aplikujeme nižšie dávky priemyselných hnojív, alebo pri neznížených dávkach priemyselných hnojív v kombinácii s tekutými dosahujeme vyššie úrody. Je to podľa ročníka, parcely, a podľa stavu porastu a jeho potenciálu. Môžem však povedať, že úrody sóje sme stabilizovali priemerne okolo 3,3 t/ha.


Vlastníme ťahaný postrekovač, ním aplikujeme takmer všetko formou tank mixov. Je to veľká výhoda, že ich môžeme bez problémov miešať s mnohými prípravkami. Znižujeme tak potrebný počet prejazdov na poli a zároveň znižujeme potrebu pracovnej sily, nakoľko to šetrí dosť času. V čase, keď už nemôžeme vstúpiť kvôli výške porastov, využívame služby samochodného postrekovača. Obsluha nám ani raz nenahlásila žiaden problém s miešateľnosťou, zrážaním či aplikovateľnosťou. Prípravky používame na jar i neskôr počas vegetácie.


S Listovými hnojivami od AGROTRADE GROUP sme spokojní, lebo po striekaní vidíme rozdiel a porasty vyzerajú dobre a zdravo. Postupne nám aj stúpajú úrody a naše porasty nemajú zdravotné problémy. Dávkovanie je jednoduché a miešanie bez problémov, dá sa to pozrieť na internetovej stránke listovehnojivaat.sk.


Stále skúšame nové hnojivá, no pri týchto sa ukázalo, že ich účinok je stabilný, preto tieto plánujeme používať naďalej. Aplikácie konzultujeme so zástupcom, aby sme dosiahli čo najväčší efekt.


Vyjadrenie produktového manažéra AGROTRADE GROUP Petra Réka za listovú výživu


Dané listové hnojivá sú produkty vysokej kvality a ich používanie je veľmi presné a efektívne. Väčšina zákazníkov ich používa na presný účel s jasným dôvodom. Po konzultáciách s našimi zástupcami, zákazníkovi navrhneme správny moment na dosiahnutie očakávaných cieľov. Globálne však svoje ciele dosahujú a ich opakovaný nákup v ďalšej sezóne znamená spokojnosť.





Pre viac informácií kontaktujte nášho produktového manažéra:

 

Ing. Peter Rék Produktový manažér Phylazonit

Tel.: +421 905 354 840


Ďalšie informácie a multimédiá

 
























bottom of page