top of page

EasyCut R 450 – Kosenie s lepšou rovnováhou

Krone dopĺňa modelový rad žacích líšt R o nový vrcholný model. EasyCut R 450 s pracovným záberom 4,5 m je vybavený teleskopickým protizávažím a horizontálnym sklápaním.


Spelle, máj 2024: Krone so svojim novým modelom EasyCut R 450 ešte viac podčiarkuje svoj inovatívny charakter a predstavuje praktické transportné riešenie pre ešte väčšiu výkonnosť vzadu nesených žacích líšt bez kondicionéru. Táto žacia lišta ponúka s pomocou teleskopického protizávažia maximálnu stabilitu jazdy a na prepravu po ceste sa horizontálne sklápa smerom dozadu. Táto novinka bude prvýkrát prezentovaná na francúzskom veľtrhu Salon de l’herbe et des fourrages.


Efektívne kosenie so správnym prestrihom

Nová vlajková loď sa dá prevádzkovať so všetkými známymi čelnými žacími lištami KRONE až do záberu 4 m, kedy je zaistený optimálny prestrih medzi čelnou a zadnou žacou lištou. Prestaviteľné čapy spodného pripojenia a rameno výložníka, ktoré je možné umiestniť do rôznych pozícií, zaisťujú perfektné kosenie, takže nezostane stáť žiadne steblo.


Ideálne rozdelenie hmotnosti pre väčšiu stabilitu

EasyCut R 450 je vybavená hydraulicky výsuvným mechanizmom, ktorý môže byť osadený až desiatimi kusmi protizávažia s hmotnosťou à 50 kg. Tým sa enormne zlepšujú jazdné vlastnosti na poli. Závažie s hmotnosťou až 500 kg sa vysúva automaticky o 60 cm smerom von. Tým sa optimalizuje zaťaženie stroja a ramená trojbodového závesu traktora sú potom namáhané rovnomerne. Súčasne s tým sa pohybuje príkon kosiacej lišty okolo 74 kW popr. 100 PS. Čo robí žaciu lištu pre mnoho poľnohospodárskych podnikov a služobníkov veľmi atraktívne.


Príkladné kopírovanie pomocou hydraulickému odľahčeniu

Výnimočné prispôsobenie kontúram pozemku v celom pracovnom zábere aj v ťažkých pracovných podmienkach zaisťuje patentované zavesenie DuoGrip. Integrovaný hydraulický piest pre obmedzenie výkyvu na úvrati pritiahne žaciu jednotku k ramenu výložníka a zaistí pokojné správanie pri otáčaní na veľmi nerovnej úvrati. Zaistený je aj maximálny zdvih.

K základnej výbave patrí nastaviteľné hydraulické odľahčenie, ktoré je vybavené manometrom na kontrolu prítlaku. Ešte viac komfortu ponúka voliteľná zmena prítlaku priamo z kabíny traktora, ktorá vyžaduje jeden dvojčinný hydraulický okruh navyše. Možnosť zmeny prítlaku vedie k zníženiu spotreby paliva.


Osvedčená technika EasyCut

Technický základ EasyCut R 450 tvorí celozvarený žací nosník EasyCut s celoživotnou náplňou maziva, ktorý je osadený ôsmimi žacími diskami a dvoma žacími bubnami. Patentované istenie žacích diskov SafeCut a hydraulická poistka proti nájazdu na prekážku zabraňujú vzniku škôd na stroji.


Kompaktná a bezpečná na ceste

Na prepravu sa EasyCut R 450 hydraulicky horizontálne sklápa smerom dozadu. Pritom sa protizávažie automaticky zasunie, aby prepravná šírka zostala 2,5 m. Vďaka sériovým LED svetlám a varovným tabuliam je možné absolútne bezpečne jazdiť po pozemných komunikáciách. Po odvedenej práci sa žacia lišta bezpečne odstaví pomocou odstavnej nohy.


Záver: Nová EasyCut R 450 s pracovným záberom 4,5 m nastavuje nové merítka v segmente žacích líšt nesených v zadnom trojbodovom závese. Vďaka flexibilnému prispôsobeniu prestrihu je v kombinácii s rôznymi čelnými žacími lištami Krone vysoko efektívne použiteľná. V kombinácii s EasyCut F 400 Fold je možné dosiahnuť celkový pracovný záber skoro 8m. Ďalšou komfortnou vychytávkou je hydraulické odľahčenie, ktoré je v základnej výbave a teleskopické protizávažie, ktoré zaisťuje optimálne prispôsobenie ku kontúram pozemku a optimálne rozloženie hmotnosti. To všetko spolu zaisťuje precízny strih a kvalitatívne vysoko hodnotné krmivo.


Prehľad technických údajov

Pracovný záber: 4,47 m

Transportná šírka: pod 2,50 m (vďaka horizontálnemu sklápaniu)

Hmotnosť: 1.250 kg

Pripojenie: Trojbodový záves (Kat. III, prestaviteľný)

Žacia lišta: EasyCut vybavená

  • Istením žacích diskov SafeCut

  • Usporiadanie žacích diskov SmartCut

  • 8 žacích diskov, 2 žacie bubny


Pohon

  • Pohon kombináciou kĺbových hriadeľov

  • S integrovanou voľnobežkou

  • Otáčky vývodového hriadeľa 540 U/min (na prianie 1.000 U/min)


Zavesenie žacej lišty v ťažisku: DuoGrip systém

Regulácia prítlaku: hydraulická (na prianie nastaviteľná z kabíny,  1 dvojčinný okruh navyše)

Protizávažie: Teleskopický mechanizmus s hmotnosťou až 500 kg

Potrebné hydraulické okruhy: 1 x EW, 1 x DW

Potrebný príkon: od ca. 74 kW/100 PS





EasyCut R 450 na úvrati

Aretačný hydraulický valec integrovaný do závesu priťahuje na úvrati žaciu jednotku k ramenu výložníka, zaisťuje maximálny zdvih aj pri otáčaní na úvrati a pokojnú jazdu bez rázov.




EasyCut R 450 v samostatnom nasadení

Nový EasyCut R 450 s pracovným záberom 4,5 m prináša novú dimenziu medzi nesené žacie stroje.




EasyCut R 450 v kombinácii s EasyCut F 320 na poli.

Vďaka flexibilnému nastaveniu prestrihu je EasyCut R 450 kombinovateľný s rôznymi čelne nesenými žaciami mi strojmi Krone – tu v kombinácii s EasyCut F 320.




EasyCut R 450 v kombinácii s EasyCut F 400 Fold

V kombinácii s EasyCut F 400 Fold dosahuje EasyCut R 450 pracovný záber takmer 8 m.



EasyCut R 450 na ceste

Hydraulicky dozadu sklápaný žací nosník EasyCut R 450 umožňuje bezpečnú prepravu po ceste vďaka prepravnej šírke pod 2,5 m.

bottom of page